Info om tävlingsdagen

Välkommen till Gävle Adventslopp!

Start: I anslutning till Echo Nightlife och Gavleån (Norra Strandgatan 15) kl. 16.00

Bansträckning: 5 km eller 10 km. Tiokilometersloppet består av 2 varv med varvning runt Heliga Trefaldighets kyrka. Varje löpare ansvarar för att vara informerad om hur och var varvning sker. Följ skyltning för varvning resp. målgång. Besök gärna varvningen innan start!

Kilometerskyltar visar hur långt du sprungit.

Det finns funktionärer utefter hela banan som visar vägen. Varje löpare ansvarar för att följa banan och inte gina i t.ex. kurvor. 

Det går att byta klass, t.ex. från 10 till 5 km, men detta måste meddelas funktionärerna via mail eller i samband med nummerlappsutdelningen. Att springa fel klass innebär diskvalificering.

Tidtagning Gävle Adventslopp: På baksidan av nummerlappen har varje deltagare två chipremsor som gör att tiden tas automatiskt när man passerar målet på Drottninggatan. Se till att nummerlappen sitter fast bra på bröstet och inte viks så att chipremsorna skadas.

Uppvärmning och överdrag: Uppvärmning sker tillsammans med Friskis&Svettis kl 15.45 vid starten.

En släpvagn kommer stå i anslutning till starten där överdragen kan lämnas för transport till målet. När du hämtar din nummerlapp får du en etikett med ditt startnummer på. Den använder du för att märka upp ditt överdrag.

Nummerlappar: Finns för avhämtning på Stadium (vid Stortorget), nedre plan på söndag 28/11 kl. 13.00-15.30. Möjlighet till efteranmälan (500 kr Adventsloppet) finns även dessa tider. 

Pannlampa: Banan kantas av marschaller, eld och gatljus men mörkare partier förekommer. Vi rekommenderar därför att alla löpare använder pannlampa.

Priser: Hederspriser till de främsta i varje klass samt utlottade priser bland alla deltagare. Bland fullföljande lag lottas två priser ut. Se anslag efter målgång för att kontrollera om just du/ni vunnit utlottningspris.

Ombyte och dusch: Castellum sponsrar med lokal för ombyteoch dusch. Ingång från Norra Kungsgatan 13, https://www.hitta.se/kartan?s=6b4d1391 Förvaring av värdesaker finns där.

Öppet innan loppet 15.00-15.45 och efter loppet från 16.40.

Vätska: Efter cirka 3 och 8 kilometer samt efter målgång serveras varm saft eller vatten.

Lycka till!