Tävlingsinfo

Här hittar du all information som du behöver veta inför Gävle Adventslopp.

Gävle Adventslopp är vinterstadsloppet som alla kan delta i, ung som äldre, långsam som snabb! Spring, lunka eller gå!! Starten går från Norra Strandgatan 15 via Boulognerskogen och mål vid Stortorget i Gävle. Du kan välja mellan 5 eller 10 kilometer. Banan kantas av marschaller, eld och ljus för att skapa en mysig stämning för dig som deltar. 

Datum: Söndagen den 28 november (första advent).

Starttid: kl. 16.00.

Gävle Adventslopp, start mellan Gavleån och ECHO nightlife i anslutning till Bockinvigningen. 

Sträcka att ta sig runt: Du kan välja mellan 5 kilometer eller 10 kilometer. Väljer du 10 kilometersloppet består det av 2 varv med varvning i närheten av Heliga Trefaldighetskyrkan. Målgång för alla vid Stortorget i Gävle.

Kontrollmätt bana: Banan är inte kontrollmätt, men är justerad för att komma så nära 10 km som möjligt.

Reflekterande kilometerskyltar visar hur långt du har sprungit. Se även kartan under fliken ”Bansträckning” .

Underlag:  Asfalt 40%, Grus 40%, Terrängspår 20%.

Klasser: Herrar 5 km, Damer 5 km, Herrar 10 km, Damer 10 km.

Barnlopp: I år har vi inget lopp på 1 km för barn. Ungdomar som vill springa 5 eller 10 km kan anmäla sig till Gävle Adventslopp med målsmans tillstånd.

Lag: Vi har en lagtävling där kompisar, kollegor eller företag kan anmäla lag med 4 personer. Laget med bästa kilometertid vinner. Det spelar alltså ingen roll vilken distans man springer, lagets totala tid delas med den totala sträckan laget springer. Anmäl en löpare i taget och ange lagnamnet i rutan för lagnamn.

Anmälan och startavgift: Länk till anmälan hittar du i menyn längst upp på sidan. I anmälan anger du namn, födelseår, klubb och/eller ort, telefonnummer samt klass och eventuellt lagnamn. Du anger även klass och sträcka. Det är viktigt att du anger e-mail och telefonnummer i fall vi behöver kontakta dig samt skicka ut viktig tävlingsinformation.

Ordinarie anmälningsavgift på 300 kr till Adventsloppet gäller till och med onsdag 24/11 kl. 23.59.

Efteranmälan: I mån av plats till en kostnad av 450 kr. Först till kvarn gäller.

Efteranmälan kan göras fram till klockan 10.00 söndag 28/11, och därefter vid nummerlappsutdelningen på Stadium i Gävle söndag 28/11 kl 13.00-15.30.

Din nummerlapp: Nummerlappsutdelningen är på Stadium i Gävle söndag 28/11 kl. 13.00-15.30.

Tidtagning: Tid tas för alla deltagare i Gävle Adventslopp. På baksidan av nummerlappen har varje deltagare två chipremsor som gör att tiden tas automatiskt när man passerar målet på Drottninggatan. Se till att nummerlappen sitter fast bra på bröstet och inte viks så att chipremsorna skadas.

Uppvärmning och start: Uppvärmning görs lämpligast på Esplanaden mellan Norra Kungsgatan och Norra Rådmansgatan. Startplatsen är på Norra Strandgatan 15. Överdrag transporteras från starten till målet.

Anmälan friskvård: Vi erbjuder inte betalning med friskvårdscheckar.

Priser: Hederspriser till de främsta i varje klass samt utlottade priser bland alla deltagare i Adventsloppet. Se anslag vid målet.

Ombyte och dusch: Castellum sponsrar med lokal för ombyte och dusch. Ingång från Norra Kungsgatan 13. Förvaring av värdesaker finns där. Öppet från kl.15.00. 

Vätska: Efter cirka 3 och 8 kilometer samt efter målgång serveras varm saft.

Hitta runt banan: Banan kantas av marschaller, eld och ljus för att du som deltagare lätt ska veta vart du ska. Vi uppmanar alla att använda pannlampa under loppet. Det finns personer som visar vägen längs banan samt reflekterande kilometerskyltar som visar hur långt du har sprungit.

Boende: Behöver du boende till Gävle Adventslopp så besök www.visitgavle.se 

Parkering: Vi hänvisar parkering av bil och cykel till Gävles allmänna parkeringsplatser, tänk på att vara ute i god tid då det är mycket folk i rörelse under bockinvigningen.

Arrangör: Gävle Orienteringsklubb

Ansvariga personer: Christine Sisell, Elisabeth Enmark, Anders Enmark, Pernilla Eriksson och Nicolas Lavigne. Du når oss via adventsloppet@gmail.com